fbpx

Vanzari record pe platforma Amazon in plina pandemie de COVID-19: 11000$/secunda

Pandemia de Coronavirus este un motiv de tristete pentru majoritatea oamenilor. Insa, pentru anumite afaceri, reprezinta o adevarata ,,mina de aur”, asa cum este si cazul platformei online Amazon. 

In toata lumea, recomandarile oficiale au fost similare si au incurajat comenzile online in detrimentul vizitelor la magazine. Astfel, comertul online s-a bucurat de o crestere enorma a numarului de comenzi, indiferent daca este vorba despre alimente, imbracaminte si accesorii, electronice si electrocasnice si multe altele. 

Vanzari de 11000 $ pe secunda pentru Amazon

Cel mai mare jucator de pe piata comertului online, platforma Amazon este de departe castigator detasat in ceea ce priveste incasarile. Clientii au cheltuit aproape 11000$ pe secunda pe produse si servicii vandute prin intermediul Amazon. Si nu doar sellerii au avut de castigat, ci si fondatorul platformei, Jeff Bezos, care si-a consolidat titlul de cel mai bogat om din lume, cu o avere de 138 miliarde de dolari. Pretul actiunilor Amazon a crescut cu o treime in doar o luna. 

Pretul actiunilor a crescut datorita crizei generate de noul Coronavirus. Sute de milioane de oameni se bazeaza pe Amazon pentru cumparaturi alimentare sau pentru tot felul de produse care sa ii ajute sa treaca peste perioada de carantina.

Crestere record pentru pretul actiunilor Amazon

Jeff Bezos detine 11% din actiunile companiei, care valoreaza in prezent 6,4 miliarde $. In data de 26 aprilie, o actiune Amazon se vindea cu 2410,22 $, ceea ce inseamna ca intreaga companie valoreaza 1,14 trilioane $. Pentru comparatie, luna trecuta, o actiune Amazon se vindea cu 1689 $. 

Bineinteles ca aceste cresteri au atras si critici, unele dintre acestea fiind nefondante. Unii oameni il acuza pe Jeff Bezos ca nu a donat mai mult pentru lupta impotriva COVID-19, insa acesta a donat 100 milioane $ catre banca de alimente din America. De asemenea, au fost si persoane care spuneau ca Amazon nu isi protejeaza lucratorii din anumite puncte de lucru, acuzatii nefondate. Din 750000 de angajati, doar 75 au fost infectati cu noul Coronavirus. 

Analistii economici din SUA compara impactul comenzilor online din aceasta perioada cu impactul pe care il are Black Friday, numai ca pe o perioada mult mai mare. Iar acest lucru este in favoarea Amazon si a fortei de munca din SUA. 

Aproape 200000 de persoane nou-angajate de la inceputul pandemiei

In timp ce multe companii s-au vazut nevoite sa plaseze angajatii in somaj sau sa ii concedieze, Amazon angajeaza zeci de mii de oameni pentru a face fata ,,avalansei” de comenzi din aceasta perioada. Recent, au fost angajate 75000 de persoane, extra fata de cei 100000 de oameni care s-au alaturat echipei Amazon inca de la inceputul pandemiei. Astfel, Amazon are in prezent aproape 1 milion de angajati.  

Reprezentantii Amazon au lansat invitatii de angajare pentru toti cei care si-au pierdut temporar locurile de munca, in special pentru angajatii Horeca. Astfel, Amazon doreste sa ii angajeze pana cand lucrurile vor reveni la normal si isi vor recapata slujbele. Asadar, este un lucru pozitiv faptul ca oamenii sunt ajutati sa aiba un venit in aceasta perioada. 

In ceea ce priveste vanzarile, se presupune ca anul acesta vor creste cu 20%, atingand valoarea de 335 miliarde $. 

Inca o data, Amazon si-a demonstrat utilitatea, fiind una dintre cele mai importante afaceri pe vreme de criza. Cu ajutorul platformei Amazon, milioane de oameni pot cumpara in siguranta alimente, produse casnice si multe altele, fara a fi nevoie sa paraseasca locuinta. 

Daca vrei sa afli mai multe despre cum poti si tu sa vinzi produse fizice pe Amazon, apasa pe link-ul de mai jos:

https://cursstepup.ro/model-afacere

Leave a Comment

Your email address will not be published.