fbpx

Cum să fii creator într-o lume plină de spectatori.

De obicei îți vorbesc despre Amazon, dar azi vreau să îți transmit un mesaj mult mai puternic. 

Faptul că ești acum aici și citești acest mesaj, mă bucură enorm, știu că te preocupă dezvoltarea ta personală și mă simt recunoscător că am ocazia să îți detaliez un exercițiu pe care îl fac zilnic și care m-a ajutat enorm de mult în ultimii ani. 

Despre asta am discutat și pe scenă la TEDx unde am încercat să le explic celor prezenți exercițiul în comparație cu o întâmplare din viața reală, de fapt un fenomen global.

Să luăm ca exemplu platforma online Twitch, un fel de Youtube al celor care întră să vădă cum alte persoane se joacă pe calculator și transmit asta live pe internet. 

Cei dintâi sunt spectatorii care stau ore în șir și chiar plătesc să se uite la cei ce crează aceste transmisii live în timp ce se joacă. 

Dacă stăm să ne gândim, exact același lucru se întâmplă și în societate. Sunt oameni care ies în față, fac ce le place și devin un exemplu de urmat, și sunt ceilalți, spectatorii, cei ce stau pe margine , comentează și doar se uită la ce fac creatorii. Oriunde te-ai uita, în această societate, peste tot vor exista creatorii și spectatorii.

Nu trebuie să îmi răspunzi mie, însă dacă îți răspunzi ție, răspunsul te poate ajuta să faci un pas mare înainte – “Tu unde vrei să te poziționezi? Spectator sau creator?”. 

Iar acum, când știu că ai înțeles acest aspect și diferența dintre cele două roluri, îți detaliez exercițiul care mă ajută pe mine. În fiecare zi îmi iau timp și meditez. Stau și îmi imaginez cum ar arăta o zi perfectă pentru mine, unde mă trezesc, alături de cine mă trezesc,  din ce pat mare și confortabil mă ridic, cu ce material am fost acoperit și ce văd ochii mei atunci când mă dau jos din pat. Continui acest exercițiu cu toate detaliile pe care, în timp, am început să le văd tot mai clar până când devin realitate. Asta îmi permite să văd tot mai departe și să îmi imaginez și să vizualizez lucruri tot mai mari, lucruri tot mai diferite față de ce vrea societatea să cred sau să văd.

Chiar dacă ai deja agenda făcută pe o perioadă mai lungă de timp, îți recomand să începi să faci acest exercițiu și să lași imaginația să te ducă către fericirea ta interioară. Astfel vei descoperi cum vei putea ajunge la acele rezultate cu eforturi mai mici decât ai crede.

Chair dacă am petrecut mult timp testând diverse idei de afaceri, acum am ajuns să mă bucur de libertate financiară și să fiu pe deplin fericit datorită acestui exercițiu care m-a făcut să descopăr soluții simple și să vizualizez totul într-o manieră ușoară. Am căutat fericirea în interiorul meu și am găsit o comoară ascunsă de care acum mă bucur și pentru care sunt recunoscător.

Îți mulțumesc că ai citit acest mesaj, și dacă te întrebi de ce am vrut să îl împărtășesc cu tine este pentru că îmi doresc ca tot mai mulți oameni să devină proprii lor creatori și să trăiască o viață plină de fericire. 

Cu cât vom fi mai mulți creatori, cu atât vom trăi într-un mediu mai prosper și mai vibrant.

Deci, vrei să fii creator sau spectator în viața ta? Totul depinde de tine!

Cu prietenie,

Alex Huditan

P.S.: La evenimentul TEDx din Constanța le-am spus celor prezenți despre această analogie dintre fenomenul Twitch și viața reală. Mai jos găsești video integral de la acest eveniment.

Alex Huditan la TEDx Constanta

Leave a Comment

Your email address will not be published.